Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Πότε όμως καθιερώθηκε ως παγκόσμια γιορτή; Σε αυτό το θέμα οι απόψεις διίστανται: Πολλοί υποστηρίζουν πως για πρώτη φορά εορτάστηκε το 1909 στις ΗΠΑ με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως υιοθετήθηκε το 1911 από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Η τρίτη και επικρατέστερη εκδοχή αναφέρει ότι ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς.

Επίσημα πάντως από τον ΟΗΕ θεσμοθετήθηκε το 1977 και από τότε εορτάζεται σε όλη τη Γη, με πολιτικές αλλά και ρομαντικές προεκτάσεις.

Η παγκόσμια ημέρα των γυναικών ξεκίνησε ως ένας εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, καθώς και του πρώην σοβιετικού μπλοκ. Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.

Εμείς ως, Acropolis Dry Cleaners, δεν επιθυμούμε αυτή η μέρα να είναι μια ακόμα μέρα που ο άνδρας να εκφράσει την αγάπη του στην γυναίκα όπως συμβαίνει με την γιορτή της μητέρας ή του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να φωνάξουμε:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ & ΑΔΙΚΙΕΣ

Ως ένδειξη τιμής προς το γυναικείο φύλο, σας ενημερώνουμε πως για όλη την Τρίτη, 08/03/2016 όσες γυναίκες επισκεφθούν τα καταστήματα μας θα έχουν 20% έκπτωση στον τελικό τους λογαριασμό από τις 07:30 – 19:00.

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την εμπιστοσύνη.

Με εκτίμηση,

Acropolis Dry Cleaners